У Харківському УМВС — безпрецедентна кампанія боротьби за чистоту кадрів. Міліцейські підрозділи вже накрила перша хвиля доган і звільнень. Але цілком можливо, що після першого переляку обрушиться і справжнє цунамі на такі, здавалося б, безпечні міліцейські погони. Причина? Правоохоронці розпочали боротися з корупцією.
Дано завдання у п’ятнадцатиденний (!) термін очистити ДАІ від хабарників, керівництво райвідділів — від корупціонерів. А на допитах відтепер можуть бути присутні й представники громадськості, щоб суворому слідчому не спало на думку вибивати зізнання недозволеними методами. Для уникнення практики незаконних методів дізнання начальник УВС області Станіслав Денисюк пообіцяв видати юристам Харківської правозахисної групи документи, що дозволяють вільно відвідувати всі райвідділи міліції.
Паспортній службі доручено перевірити законність видачі всіх паспортів починаючи з 2000 року. Начальнику міського ДАІ довелося навіть дати слово честі, що він зробить усе можливе, щоб прибрати інспекторів-хабарників з доріг міста. Від успіху цієї операції залежатиме, чи залишиться він на посаді.
Пошуки корупціонерів розпочнуться також не лише в лавах працівників сільських рад, а й високопосадовців —до таких уже потрапили голова й чиновник Краснокутської районної адміністрації, працівник Кигичівської райдержадміністрації. Міліція і прес-служба обласної адміністрації повідомили, що під час одержання хабара затримано начальника одного з управлінь обладміністрації і трьох співробітників цього управління. Унікальність ситуації в тому, що про хабар, розмір якого не вказується, майже відразу повідомили держструктури, котрі зазвичай не поспішають оприлюднювати інформацію. Тим паче коли йдеться про високопоставлених чиновників.