Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, Президент України Віктор Ющенко, міський голова Києва Олександр Омельченко, народні депутати та урядовці поклали вінки до Меморіалу воїнам, загиблим в Афганістані. Вони також відвідали церкву Воскресіння Христового, яку називають афганською.
15 лютого — день вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цього дня в церквах служать молебень. Православні відзначають Стрітення Господнє.

Про афганську війну, яка закінчилася 16 років тому, колишні воїни-інтернаціоналісти розповідати не люблять. Вони не носять нагород. Більшість з афганців і досі не може зрозуміти: вони — герої чи жертви у воєнному конфлікті чужої країни, де і нині глумляться над могилами радянських воїнів? Їхні рани більше ятрять байдужість і неповага, ніж старі осколки і пам’ять.
Щороку до столичного меморіалу приходить, як і сотні колишніх воїнів-афганців, Юрій Кічетов з двома червоними гвоздиками. Згадати і пом’янути друзів.
Щороку сюди приходить зі своїми дітьми молоде подружжя Віктор і Лілія, які мешкають неподалік — біля Києво-Печерської лаври. Цього року до шістьох малюків-погодків, які уважно розглядали сумних дорослих, приєднався і хлопчик у колисці. «А сніг кружляє, як і вчора!» — всміхалося мале дівча. «Так, тільки сумно кружляє», — мовив у відповідь вусатий перехожий з двома червоними трояндами.