Легка атлетика. Рекорд світу у стрибках із жердиною серед жінок для закритих приміщень встановлено в суботу в Донецьку на міжнародному турнірі «Зірки жердини». Росіянка Олена Ісинбаєва подолала планку на висоті 4 метри 87 сантиметрів. Рік тому на цьому ж турнірі легкоатлетка також стала автором світового рекорду — тоді він становив 4 метри 83 сантиметри. Нині за це отримала приз — автомобіль «Шкода».
Олімпійську чемпіонку Афін, яку вже встигли охрестити «Бубкою у спідниці», небезпідставно вважали фавориткою змагань. Конкуренцію їй склали спортсменки із Польщі Анна Роговська та Моніка Пирек, які посіли відповідно друге і третє місця. Причому Анна, стрибнувши на 4 метри 75 сантиметрів, встановила національний рекорд. Не зовсім вдало виступила українка Анжела Балахонова — вона завершила боротьбу на висоті 4,20. На 20 сантиметрів вище стрибнула донеччанка Наталія Кущ. Уперше до Донецька прилетіла олімпійська чемпіонка Сіднея Стейсі Драгіла. Вболівальники навперебій фотографувалися зі знаменитою американкою, яка, втім, була не в кращій формі і продемонструвала результат лише 4,50.
Серед чоловіків перше місце із результатом 5 метрів 95 сантиметрів (кращий результат сезону) посів американець Дерек Майлз, який два роки поспіль був третім на турнірі. Розчарував прихильників торішній переможець турніру італієць Джузеппе Джибіліско, який рано вибув із боротьби за місце на п’єдесталі. Другим став росіянин Ігор Павлов, третім — донецький легкоатлет Денис Юрченко. Обидва взяли висоту 5,80, однак українець — із другої спроби.
— Турнір «Зірки жердини» має значення не лише для України, а й для розвитку легкої атлетики у світі, — відзначив на прес-конференції олімпійський чемпіон, багаторазовий рекордсмен світу Сергій Бубка. — Мені дуже приємно, що ми багато зробили для розвитку стрибків із жердиною за останні п’ятнадцять-двадцять років.