Бокс. Один із найяскравіших і найдосвідченіших українських боксерів важковаговик (90,7 кг) Олександр Гуров (Київ/Маріуполь, п’ятиразовий чемпіон Європи, інтерконтинентальний чемпіон за версіями WBA та ІBF) виборов звання чемпіона України серед професіоналів. Він у другому раунді нокаутував киянина Володимира Савкова.
Ще один поєдинок, у якому на кону стояв титул найсильнішого боксера країни, відбувся в напівважкій категорії (79,3 кг), де Юрій Барашьян із Феодосії у шостому раунді технічним нокаутом виграв у Василя Кондора зі Львова.
Варто відзначити рейтинговий бій у цій самій вазі, де знаний майстер у любительському боксі В’ячеслав Узєлков (Вінниця, фіналіст Кубка світу, призер чемпіонатів світу та Європи) і в професіональному почав помітно. Вже в першому раунді нокаутував киянина Різвана Магомедова.
У красивому поєдинку (76,2 кг) Віктор Зінов’єв з Кривого Рогу (чемпіон світу та Європи серед кадетів) за очками виграв у харків’янина Павла Сукманського.
Рівним і гострим видався поєдинок у вазі 63,5 кг між технічними і перспективними боксерами — киянином Артаком Цироняном і харків’янином Сергієм Федченком. Столичний спортсмен тривалий час не тренувався і не брав участі у змаганнях. А перед цим боєм хворів на грип. Це й дало змогу з невеликою перевагою за очками виграти Федченкові.
Свого часу тричі на любительському ринзі (вага 72,5 кг) Дмитро Мадулу з Боярки (Київська область) перемагав киянина Максима Бурсака (Київ). А от в ранзі «профі» Максим узяв реванш (за очками). Хлопцям лише по двадцять років, і все спортивне життя у них попереду.
Ще два поєдинки завершилися так: Володимир Боровський з Вінниці (69,5 кг) за очками переміг Георгія Ісакова (Харків), а досвідчений ветеран ліги, киянин Рахім Мінгалєєв і Олександр Антонов з Коростеня (Житомирська область) розійшлися миром — нічия.
Події, про які розповідаємо, відбувалися недільного вечора у столичному концерт-холі «Фрідом».
— Це перший в історії чемпіонат України з боксу серед професіоналів, — прокоментував для «Голосу України» президент Національної ліги професіонального боксу України (НЛПБУ), народний депутат Микола ЛІсІн. —Перший млинець виявився духмяним і смачним. Гадаю, що глядачі залишилися задоволені. І надалі прагнутимемо піднімати планку наших турнірів. А чемпіонати країни розігруватимуться в усіх категоріях і матимуть величезну популярність.
А перший віце-президент і головний тренер НЛПБУ Михайло Зав’Ялов додав до сказаного:
— Уже 24 лютого Олександр Гуров у київському Палаці спорту битиметься за титул інтерконтинентального чемпіона за версією WBA з боксером з Фінляндії Алленом Гонфорсом. Цей поєдинок буде центральним у програмі великого свята професіонального боксу, який спільно організовують НЛПБУ та «Національ бокс промоушен»...