Хто не чув хоча б одну з авторських програм «Вечірній клуб актриси Лариси», які звучать вечорами по Українському радіо щосуботи? Мабуть, нема таких. А якщо хтось і досі справді не мав можливості почути, той багато втратив. А ще Лариса Недін веде на українському радіо не менш популярні програми «Від суботи до суботи», «І знову зустріч».
Можливо, через те, що вона така відома в Україні, недавно так багато прийшло слухачів до Будинку актора в Києві, на її творчий вечір «Любове сокровенна». Так багато, що не було де сісти, ні стати. Проте невдовзі стало зрозуміло: така увага слухачів до неї і як до виконавиці романсів. Сучасних. На слова більш і менш відомих авторів. Які звучали під акомпанемент на піаніно переважно молодих композиторів.
Отже, того вечора, за визначенням самої Лариси, звучали сучасні міські українські романси у бездоганному виконанні актриси. Перший її вечір романсу відбувся 1998 року в Національній філармонії. Отоді вона вперше рішуче відкинула вкорінене за радянських часів твердження: такого жанру не існує, а хто полюбляє романси, у того буржуазний смак. Той вечір мав неабиякий успіх. А цей?
Цей вечір заслуженої артистки України Лариси Недін присвячувався її ювілею. І, можливо, тому був особливий. Своєю єдністю почуттів і душ виконавиці та слухачів. Бо романс, що межує між піснею і музикою, виконується лише один раз, для певної категорії слухачів, і більше не повторюється. Особливий своєю щирістю й добротою.
Самобутню звукову неповторність посилювала виконавська майстерність Лариси. Адже вона професійна драматична актриса. Після закінчення Київського державного інституту театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого працювала в Чернівецькому музично-драматичному театрі ім. О. Кобилянської. Потім — у столичних театрах-студіях «Будьмо», «Сузір’я». Чимало цікавих ролей зіграла у театрах і кіно. Вона — лауреат кількох міжнародних і всеукраїнських конкурсів. Навіть літературної премії «Тріумф». Пише Лариса вірші для дітей та лірику. У її творчому доробку дитячі книжечки «Дякую тобі, Боже», «Хитре Лисенятко» та книга лірики «Світ, приречений на гріховність». Друкується в періодиці.
Та чи не найбільше її талант проявився у згадуваних радіопрограмах і виконанні романсів.
— Я щиро вірю, — каже Лариса Миколаївна, — що у своєму духовному зростанні українська нація сягне вершин, коли нормою стане, що в кожній родині, на маленьких сімейних святах співатимуть не лише українські народні пісні, а й вишуканий саме міський романс. Цей жанр значною мірою формуватиме художній смак, прищеплюватиме любов до високого поетичного слова. А в гармонійному поєднанні з прекрасною музикою дивуватиме й бентежитиме неприхованою щирістю почуттів і виконавців, і слухачів.
Почала Лариса співати романси на вірші Ганни Чубач, Миколи Луківа. А згаданого вечора — і на вірші Наталки Баклой, Юлії Булаховської, Ніни Шаварської, Ганни Косів-Гуски, Станіслава Шевченка. Необхідну музичну панораму створювали композитори Тетяна Стаматі-Оленєва, Ольга Гурченко, Ольга Янушкевич, Ігор Якубовський.
Завершився вечір Лариси Недін бурхливими оплесками вдячних слухачів і численними букетами квітів. А ще побажаннями знову й знову чути її неповторні й дивовижні романси.

Київ.