В Італії не треба пояснювати, що таке Україна. Знають італійці і про стан справ у нашій країні. Тому хочуть не декларативно, а практично розвивати двостороннє співробітництво. Про це йшлося на зустрічі Голови Верховної Ради України Володимира Литвина з главою Палати депутатів парламенту Італійської Республіки П’єром Фердинандо Казіні.
На зустрічі обговорювали домовленості з італійською стороною про підтримку тих програм, які реалізовуватимуть на міждержавному рівні. Про активізацію співробітництва на міжпарламентському рівні. «Це обумовлено необхідністю підсилити вплив парламенту на діяльність наших урядів з метою поглиблення співробітництва в Європейському співтоваристві» — підкреслив Володимир Литвин.  П’єр Фердинандо Казіні підтвердив: «Ми хотіли б тіснішого співробітництва з Україною в рамках ЄС».
На зустрічі сторони обговорили широкий спектр питань від торгово-економічних до проблем, пов’язаних з усиновленням наших дітей італійськими родинами. Мова йшла й про візові проблеми. Як повідомив італійський гість, найближчим часом до Києва приїде міністр закордонних справ Італії, і питання про спрощення процедури одержання віз буде центральним під час його візиту.