Влада позбудеться старих керівників...


Для багатьох кіровоградців призначення головою обласної державної адміністрації Едуарда Зейналова стало несподіванкою. Новий керівник народився в Олександрії, йому 42 роки, має двох синів, очолював бізнесову структуру. Під час минулої виборчої кампанії він був довіреною особою Віктора Ющенка по сотому виборчому округу.
Едуард Зейналов під час представлення серед першочергових завдань назвав підвищення рівня життя мешканців регіону. Зокрема, досягнення рівня середньої заробітної плати до загальноукраїнського показника. Нова влада, за його словами, активно займатиметься молодіжним будівництвом, розвиватиме освіту, культуру, шукатиме додаткові джерела фінансування.
Голова ОДА запевнив, що буде замінено всіх керівників районів та заступників голови ОДА. А до кінця місяця обіцяв представити конкретну програму соціально-економічного розвитку області, повідомляє наш власний кореспондент Олег БОНДАР.


...і бізнесменів


Новий голова Івано-Франківської ОДА Роман Ткач на першій прес-конференції заявив, що структуру влади в області буде змінено на «людиноцентричну». І додав: серед членів його команди не буде осіб, які мають власний бізнес, і тих, хто до цього займав керівні посади.
Він порадив дати кожному посадовцю трохи попрацювати, перш ніж висловлювати йому недовіру. Як передає наш власний кореспондент Дарина НАЗАРЧУК, Роман Ткач був автором депутатського звернення до Генпрокурора України з приводу приватизації палацу Потоцьких, що в Івано-Франківську. Щодо власного бізнесу, то ні в Романа Ткача, ні в його родини його немає. Голова ОДА повідомив, що і надалі житиме у смт Ямниця (поблизу обласного центру), де народився і виріс.