Десять депутатів Севастопольської міськради пообіцяли не залишати приміщення, доки влада не забезпечить теплом їхніх виборців. У такий екстремальний спосіб вони вирішили привернути увагу влади до надзвичайної ситуації в місті.
Новопризначений голова міської держадміністрації Сергій Іванов каже: так сталося через те, що Севастопольська ТЕЦ не уклала угод з «Нафтогазом України», та наголошує, що жодної «політики» і саботажу тут немає, просто належна кількість газу не потрапляє у трубу на Севастополь. Він заявив, що прокуратура міста за зловживання службовим становищем порушила карну справу, після детального розслідування пообіцяла назвати всіх винних. За його словами, про стан у Севастополі поінформовано Президента та Прем’єр-міністра України.
Котельні не постачають тепло в житлові будинки, школи, дитячі садки. У понад 30 школах припинено навчання, зачинено всі дитячі садки.
Газ в місто не надходить давно. Міська влада й депутати, намагаючися не раз вирішити цю проблему, зверталися до найвищих інстанцій. Держадміністрація низько кланялася колишній владі, але безрезультатно. Севастопольці стомилися виходити на вулиці, перекривати траси. А в цей час великий постачальник природного газу на півострові — компанія «Чорноморнафтогаз» — тимчасово припинила подачу газу бахчисарайському комбінату «Будіндустрія» для того, щоб збільшити подачу блакитного палива севастопольцям. У Криму обмежено подачу газу й на красноперекопський завод «Бром» — на 40 відсотків на добу, на чверть — Кримському содовому заводу. На межі закриття школи, дитсадки і лікарні Сімферополя, інших міст.
...Загалом Крим отримує від «Чорноморнафтогазу» 9,3 мільйона кубометрів палива на добу, торік максимальний рівень постачання становив 8,8 мільйона. На 125 мегават порівняно з торішнім збільшився нині й ліміт електроспоживання для Криму, перебір електроенергії став постійним. Та незважаючи не рекордне збільшення, встановленого ліміту бракує, перебір електрики став постійним. На щастя, до масового відключення споживачів електроенергії справа ще не дійшла. Надія у кримчан лише не потепління.

Крим.