Лише п’ять днів пробув у кріслі першого керівника області новопризначений голова Хмельницької ОДА Віталій Олуйко. Для області це людина не нова. Останніми роками представляв Хмельниччину в парламенті.
Повернувшись в область на нову посаду, Віталій Олуйко одразу спробував знайти порозуміння з партіями, усвідомлюючи, що його кандидатура неоднозначно сприймається різними політичними течіями. Після зустрічі частина лідерів місцевих осередків погодилася підтримати цю кандидатуру. Але знайти розуміння і підтримку в представників виборчих штабів Віктора Ющенка новому керівникові не вдалось. Основним аргументом останніх було те, що він під час виборчої кампанії активно підтримував провладного кандидата. Дехто висловив побоювання і стосовно того, що новий керівник може привести у владу старі кадри.
Як повідомив на прес-конференції Віталій Олуйко, після майже тригодинної розмови з керівниками штабів він так і не зміг переконати їх у тому, що саме він гідний керувати областю, а тому пообіцяв піти у відставку, якщо іншим чином спокій у краї зберегти буде неможливо.
Уже наступного дня пікетувальники висловили свої вимоги щодо відставки і в обласному центрі, й у столиці. «Спроба мирно розв’язати конфлікт не вдалася, — зауважив Віталій Миколайович. — На вулиці мені дали аркуш паперу і ручку й запропонували тут-таки написати заяву». Того самого вечора її передали Президентові.