На цьому наголосив Президент України Віктор Ющенко під час зустрічі з головами Конституційного Суду — Миколою Селівоном, Верховного Суду — Василем Маляренком і Вищого господарського суду — Дмитром Притикою. «Ми маємо повернути все, що було втрачено за останні роки. Це — незалежність судової гілки влади, статус, повагу, законність», — сказав В. Ющенко.
У необхідності реформи Президента переконав візит до Коростенської виправної колонії (Житомирська область). Як зазначив М. Селівон, нині, насамперед, потрібно переглянути міри покарань, передбачені Кримінальним кодексом. Покарання має бути адекватним злочину, — переконаний він. Обговорювалися й інші проблеми, що потребують першочергової підтримки держави, зокрема проблема захворювань на туберкульоз, — передає УНІАН.
Зустріч Президента з представниками судової гілки влади на початку своєї діяльності судді назвали добрим знаком. Цим, на їх думку, глава держави продемонстрував, що усвідомлює важливу роль, яку відіграє незалежний суд у житті країни.