Колектив Дарницького районного суду Києва звернувся до Президента України Віктора Ющенка по допомогу у зв’язку з подіями, які відбулися 9 лютого 2004 року.
Нагадаємо: тоді внаслідок вибуху в приміщенні суду 14 громадян отримали тілесні ушкодження. Саме приміщення суду було приведене в аварійний стан. За рік, що минув з часу вибуху, Дарницький районний суд Києва не забезпечений належним для провадження правосуддя приміщенням. А умови, в яких доводиться працювати, навіть людськими назвати не можна, стверджують судді, котрі сьогодні провадять правосуддя в різних приміщеннях Києва, навіть у ЖЕКу №224. Кримінальні справи, підсудні в яких перебувають під вартою, судді розглядають у приміщенні Дніпровського суду столиці. Однак для поїздки в це приміщення суддям не виділяють ані коштів, ані транспорту. Фактично суддя з матеріалами кримінальної справи в руках змушений їхати громадським транспортом, щоб розглянути кримінальну справу.
Всі згадані незручності позначаються на оперативності розгляду справ, зберіганні їх матеріалів  і викликають справедливе обурення громадян, які змушені їздити по району, шукаючи приміщення, де працює суддя. Ці обставини також унеможливлюють забезпечення належного захисту конституційних прав та інтересів громадян, що є одним із пріоритетних напрямів діяльності держави.
Звернення суддів до колишнього Президента України Л. Кучми, інших високопосадовців позитивних результатів не дали. «Ми ще віримо, — зазначають судді у зверненні, — в те, що влада забезпечить Дарницький районний суд приміщенням. Адже працювати та вирішувати долі сотень тисяч людей, які проживають у Дарницькому районі Києва, потрібно вже сьогодні, тим більше, що в нашому районі багато новобудов, кількість населення збільшується з кожним днем».