Бокс. У прихильників цього виду спорту в Україні попереду кілька цікавих подій. Наступної неділі у нічному клубі «Фрідом» відбудеться перший національний чемпіонат серед професіоналів. Титули розігруватимуть у трьох вагових категоріях. Поєдинки складаються з десяти раундів.
Звичайно, головною подією стане бій у важкій категорії (90,7 кг) киян — п’ятиразового чемпіона Європи, володаря кількох інтерконтинентальних поясів Олександра Гурова проти Володимира Савкова.
Очікується цікаве протистояння напіважковаговиків (79,3 кг) Юрія Барашьяна з Феодосії і львів’янина Василя Кондора.
Нарешті відомий майстер Рахім Мінгалєєв (Київ) зустрінеться з Олександром Антоновим (Коростень Житомирської області). Це — супернапівлегка вага (58,9 кг).
Як розповів нашому кореспондентові перший віце-президент НЛПБУ і головний тренер ліги Михайло ЗАВ’ЯЛОВ, окрім цього ще п’ять пар боксерів проведуть шестираундові рейтингові поєдинки, в яких вони поборються за право в майбутньому претендувати на титул національного чемпіона з професіонального боксу.
Ось склад цих пар. Напівважка вага (79,3). Володар Кубка світу, срібний призер чемпіонату Європи і бронзовий медаліст чемпіонату світу серед любителів В’ячеслав Узелков (Вінниця) змагатиметься з Ридваном Магомедовим (Київ). Суперсередня вага (76,2). Чемпіон світу і Європи серед кадетів Віктор Зінов’єв (Кривий Ріг) — Павло Сукманський (Харків). Суперлегка вага (63,5). Артак Циронян (Київ) — Сергій Федченко (Харків). Середня вага (72,5). Дмитро Мадулу (Боярка) — Максим Бурсак (Київ). Супернапівсередня вага (69,8). Володимир Боровський (Вінниця) — Віктор Кобиленов (Київ).
А 24 лютого в Палаці спорту відбудеться велике свято професіонального боксу. Його спільно проведуть НЛПБУ (президент — народний депутат України Микола Лісін) та «Національ бокс промоушен». Планували участь у ньому відомого українського боксера-суперважковаговика Володимира Вірчиса (мав провести поєдинок з росіянином Олегом Максаєвим). Але Володимир за обопільною згодою розірвав контракт з Вадимом Бухкаловим і відтепер не виступатиме за компанію «Національ бокс промоушен». До речі, торік під її прапором Вірчис у Феодосії став інтерконтинентальним чемпіоном за версією ІBF.
Та попри все, того вечора таки буде на що подивитись. Киянка Аліна Шатерникова виборюватиме титул чемпіона світу. А Олександр Гуров битиметься за пояс інтерконтинентального чемпіона за версією WBA з Алленом Гонфорсом (Фінляндія).