У рамках адміністративно-територіальної реформи плановано ліквідувати понад 42 структури, які мають статус державних комітетів, або прирівнені до них (нині їх понад 60). Про це сказав Президент України Віктор Ющенко під час офіційного візиту до Житомира. Однак це не остаточна цифра, додав він, і може коригуватися.

Деякі функції цих комітетів, наприклад, реєстраційні, за словами Президента, покладатимуться на регіональні громади, місцеві органи влади або, в деяких випадках, на відповідні міністерства. «Наша мета — залишити тільки раціональні функції, необхідні для ринкового господарства», — зазначив В. Ющенко.
Водночас, як передає УНІАН, гарант Конституції уже заявив про намір розформувати Державний комітет у справах релігій. Бо уряд, на його думку, не повинен проводити спеціальну політику щодо релігійних конфесій, а публічно співпрацювати з ними всіма, вибудовуючи рівноправні відносини, не надаючи переваг жодній з них. Люди самі мають визначатися щодо своєї віри, переконаний він.
Як зазначив В. Ющенко, «пакет адміністративної реформи» буде сформовано після зустрічі з Прем’єр-міністром та вивчення цього питання Радою національної безпеки і оборони України. Представлення ж пакета адміністративно-територіальної реформи планується орієнтовно на 1 квітня нинішнього року. Мета цієї реформи: «Побачити суб’єкти бюджетного планування через зміну територіального устрою і вийти на такі одиниці, які легко могли б моделюватися центральним бюджетом», — наголосив Президент.


Вл. інф.