У вихідні в Києві відбувся перший з’їзд Всеукраїнського об’єднання «За Україну! За Ющенка!». Ця громадська сила, що об’єднує понад 250 тисяч осіб, відігравала далебі не останню роль у мобілізації виборців на «активну життєву позицію» під час президентської виборчої кампанії, хоча у її «послужному спискові» значився лише установчий форум.

Нині об’єднання прицілюється на майбутні парламентські вибори: саме тому на з’їзді йшлося про узгодження дій прихильників Президента в усіх регіонах України і створення вже не громадської, а політичної структури під робочою назвою «Народна партія — Наша Україна». Таку ідею висувають рядові члени ВО, оскільки «до наших осередків звертаються люди і пишуть від руки в довільній формі заяви про вступ до партії Віктора Ющенка».
Майже 800 делегатів (до речі, найчисленніші делегації репрезентували Крим та Донбас) підтримали ініціативу «не зволікати зі створенням партії», хоча не всі із запрошених на з’їзд досвідчених політиків радили їм розлучатися зі статусом об’єднання. Наприклад, народний депутат, лідер УРП «Собор» Анатолій Матвієнко вважає, що «ЗУЗЮ» в нинішній іпостасі — це та «ліберально-демократична сила, з якою треба йти на Схід і Захід, Південь і Північ». Голова СПУ Олександр Мороз, навпаки, переконаний у необхідності створення саме потужної політичної партії і радить це «від імені стотисячної армії соціалістів».
У роботі з’їзду брали участь народні депутати, нові урядовці, Уповноважена ВР з прав людини Ніна Карпачова. Лідером поки що об’єднання «ЗУЗЮ» обрано старшого брата Президента, народного депутата Петра Ющенка. Як пожартував Петро Андрійович, «назву тепер нам точно доведеться міняти». А якщо без жартів, то учасники з’їзду вирішили готувати установче зібрання нової партії, яка «має стати впливовим та міцним гравцем на політичній арені». Один з декларованих принципів партійної розбудови — люди ітимуть до нової партії «за покликом серця, а не за рознарядкою згори». Сподіваюся, такі рознарядки взагалі зникнуть з нашої України: і в прямому, і «партійному» значеннях.