Футбол. Сьогодні й завтра наша увага буде прикута до столиці Албанії. На Балканах наша національна і молодіжна збірні проведуть дуже відповідальні відбіркові матчі. До них вони готувалися в турецькій Анталії. Там провели також контрольні зустрічі.
Молодші легко впоралися з азербайджанським «Атазом» — 4:0. Двічі відзначився Дмитро Воробей, по одному м’ячу на рахунку Артема Мілевського та Романа Жерша. Національна команда (лідер другої європейської відбіркової групи чемпіонату світу-2006) перемогла російський клуб «Терек» (Грозний) — 3:0 (Гусін, 30, Рикун, 44, Бєлік, 68). Склад збірної України: перший тайм — Шовковський, Русол, Єзерський, Гусін, Шелаєв, Несмачний, Рикун, Ротань, Тимощук, Гусєв, Венглинський; другий тайм — Кернозенко, Свідерський, Матюхін, Радченко, Назаренко, Несмачний, Бідненко, Білецький, Бєлік, Гусєв, Воробей.
— Я задоволений матчем, особливо першим таймом, — сказав Олег Блохін. — Навіть не чекав, що наша команда матиме такий гарний вигляд. І це за умов, що нинішнього року разом ми зібралися вперше. Стартовий склад на гру з Албанією, по суті, визначено...
Як відомо, Андрій Шевченко, зазнав травми, і в Туреччині його не було. Ми дуже сумували з цього приводу. Але в неділю Андрій узяв участь у матчі серії А «Мілана» проти «Лаціо» (2:1). Він вийшов на заміну в другому таймі, чудової краси ударом зі штрафного зрівняв рахунок. Одне слово, налаштував гру «Мілана», допоміг йому виграти. І ... полетів до Тирани.
— Зробив би так, незалежно від процесу реабілітації, — поділився наш суперфорвард. — Адже я — капітан збірної і зобов’язаний бути разом з командою. Матч у середу — чи не найголовніший на нинішньому етапі. Албанці — дуже складні суперники, а на своєму полі особливо. Хочу нагадати, що до вересневої поразки від данців вони не програвали вдома протягом трьох років!..


***


Іспанія. Міжнародний турнір «GVADALPІN CAP». «Зеніт» (Санкт-Петербург) — «Динамо» (Тбілісі). 3:1. «Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Спартак» (Росія, Москва). 5:3 (основний час — 1:1, Брандау, 12 — Відич, 39; пенальті — 4:2). Гірники забили всі пенальті (Срна, Жадсон, Левандовський, Лалатович). У москвичів —Титов, Ковальчук, Аленичев пробив повз ворота, удар П’яновича парирував воротар.
«Шахтар»: Лаштувка (Плетикоса, 46), Срна, Беркеуан (Лалатович, 58), Гюбшман, Левандовський, Рац, Дуляй, Іван (Флоря, 61), Вукич (Жадсон, 46), Брандау (Кулаков, 68), Агахова (Молдован, 46).
«Спартак»: Ковалевський, Єнчі (Родрігес, 46), Дедура, Відич, Іранек (Рубін, 77), Аленичев, Титов, Ковальчук, Бояринцев, Павлюченко (П’янович, 54), Кавенагі (Павленко, 70).
Матчем з німецьким клубом «Кіккер Офенбах», який виступає у першому дивізіоні чемпіонату Німеччини, київське «Динамо» завершило серію контрольних матчів на зборі в Португалії. Кияни виграли — 1:0 (Рінкон, 71). «Динамо»: Рева, Іримія, Родольфо, Дедечко (Герасим’юк, 81), Чеснаускіс, Юссуф, Леко, Чернат (Белькевич, 46), Рінкон, Верпаковскіс (Пеєв), Клебер.
Національні чемпіонати. Іспанія. «Вільярреал» —«Расінг». 2:1. Німеччина. «Ганза» — «Шальке-04» — 2:2.