Президент Ющенко під час зустрічі з міністром закордонних справ Франції Мішелем Барньє в Києві знову наголосив: мета України — вступити до Євросоюзу. Він сказав, що Франція посідає визначне місце в українських інтересах, зазначивши брак політичного діалогу між двома країнами. Віктор Ющенко також передав запрошення президенту Франції Шираку приїхати до України з візитом. Французький міністр, який також зустрічався з міністром закордонних справ Борисом Тарасюком, заявив, що Франція готова підтримати Україну на шляху до європейської інтеграції, і наголосив, що український народ законно висловив бажання приєднатися до Європи.
Деякі аналітики переконані: стримана позиція Франції стосовно розширення Євросоюзу на схід продиктована побоюванням Парижа, що лобіювання членства Києва в ЄС негативно вплине на відносини з Росією, до сфери інтересів якої відносять Україну.
Та Мішель Барньє заявив, що не вважає Україну предметом суперечки між Росією та Євросоюзом, а офіційний Київ та Москва самі мають опікуватися своїми відносинами, повідомляє Бі-бі-сі.