Учора Генеральний прокурор Святослав Піскун відбув до Австрії. Як повідомляє прес-служба ГПУ, у Відні він зустрінеться з австрійським колегою, міністром юстиції та іншими посадовими особами: ці зустрічі заплановано в рамках розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка.
Як відомо з пояснень самого Генпрокурора, в Україні «отруту шукають» ті самі слідчі, що розслідують «справу Гонгадзе», — «це дуже чесні й порядні люди». Анітрохи не сумніваючись у справедливості службової характеристики, все-таки сподіваємося, що чесні люди хоча б цього разу проявлятимуть свою порядність і професіоналізм не в темпі престарілої черепахи. Втім, можливо, це застереження зайве: Святослав Піскун тримає розслідування «діоксинової історії» на особистому контролі, бо, на відміну від попередника Геннадія Васильєва, переконаний, що справа «пахне не одеколоном», а саме отруєнням.
Генпрокурор стверджує, що паралельно ведеться пошук вбивці та хімічної формули отрути: для того, щоб терміново виробити протиотруту. Ще одне завдання відомства — знайти джерело потрапляння «чорної» речовини до злочинних рук. Для цього нині проводиться інвентаризація всіх високотоксичних отрут, що є на території України.