Одразу після призначення прем’єра та всього складу нового Кабміну новоспечені урядовці почали приймати поздоровлення. Особливе пожвавлення — у кулуарах перед телекамерами та біля кабінету Голови Верховної Ради. Президент України Віктор Ющенко особисто підходить і тисне руку кожному міністру. Збуджений настрій, квіти, обійми, поцілунки (і не лише від давніх політичних соратників), фото на згадку. Найбільше букетів — звісно, пані прем’єру. Віце-прем’єр з питань євроінтеграції Олег Рибачук не скупиться на компліменти новій урядовій команді: «Ми маємо, як мінімум, європейське обличчя». Міністр охорони здоров’я Микола Поліщук каже, що дізнався про своє остаточне призначення прямо в сесійній залі. Адже до останнього претендентів було декілька. Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко одразу заявив: «Це — уряд термінаторів. Головне — декриміналізувати міліцію». Міністр фінансів Віктор Пинзеник переконує: «Людей об’єднали не посади, а філософія дій». Міністр соціальної політики В’ячеслав Кириленко дещо обережніший: «Спочатку треба вирішити технічні питання, в тому числі й деякі перепризначення в міністерстві». Народний депутат із фракції «Регіони України», лікар Тетяна Бахтєєва проходить через збуджений натовп усміхнена: «Принаймні наш міністр — справжній професіонал». А «центрист» Сергій Бондарчук запитує журналістів: «Ну що, отримали сенсації?»
Мінімум охорони, але, швидше за все, на європейський лад: вона, звісно, є, але непомітна. Віктор Ющенко, Юлія Тимошенко, Анатолій Кінах та інші міністри спускаються до парламентського конференц-залу, де має відбутися перше засідання нового уряду. На запитання, як настрій, Віктор Андрійович каже: «Просто чудовий!». Юлія Володимирівна зізнається, що її сукню, яку вона вперше одягла на фінал прем’єріади, пошито українським дизайнером Айною Гасе. «Які будуть відмінності нового уряду від попередніх?» — допитуємося в Анатолія Кириловича. «Кардинальні», — відповідь лаконічна.
Перше засідання нового Кабінету Міністрів за участю Президента України, Голови Верховної Ради, присвячене презентації програми дій уряду «Назустріч людям», тривало менш як півгодини. За словами прес-секретаря глави держави Ірини Геращенко, Віктор Ющенко подякував Володимиру Литвину за блискуче засідання парламенту і за порозуміння та консолідацію, які було продемонстровано в сесійній залі. Урядовці говорили про пріоритети у кожній сфері. Зокрема, віце-прем’єр з гуманітарних питань Микола Томенко пообіцяв уже цього року реалізувати декілька амбітних проектів, головним із яких стане Євробачення. Міністр фінансів Віктор Пинзеник заявив про потребу змінити філософію бюджетної політики, яка має формуватися на основі інтересів обслуговування потреб усього суспільства, а не певних груп, переходу на програмно-цільовий метод формування бюджетів. За його словами, податки мають бути стабільно низькі, але платити їх мають усі. До того ж необхідно провести реформу системи державних закупівель, щоб узагалі зникло слово «відкат». Усі урядовці зобов’язалися відтепер публічно звітувати про свою роботу.