Ще до завершення першого засідання нового уряду з участю Президента Віктора Ющенка, Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, Голови Верховної Ради Володимира Литвина, керівників парламентських комітетів, фракцій і груп, що відбулося у приміщенні ВР, прес-секретар Президента України Ірина Геращенко повідомила журналістам про одностайне схвалення урядової програми «Назустріч людям».
А вже потім на короткій прес-конференції ситуацію прокоментували її головні дійові особи. Голова ВР Володимир Литвин звернув увагу на молодість урядової команди: «Ці люди могли займати такі пости в такому віці лише у період війни». Однак, за його спостереженнями, нинішній молодий урядовий призов має великий досвід парламентської, виробничої, політичної діяльності, і на ньому сьогодні «лежить велика відповідальність за те, як, у якому напрямі, якими темпами, з якими результатами рухатиметься Україна».
Президент України Віктор Ющенко сказав, що новий склад Кабінету Міністрів «сформований з перших гравців, які представляють різні політичні сили», і тому його можна назвати урядом народної довіри. Проблемою номер один він укотре назвав корупцію, першочерговою бачить потребу «вийти на систему прийняття здорових публічних рішень, що служитимуть нації». Чи не тому, на його думку, нині розпочинається історичний етап у реалізації національної політики.
Уже з завтрашнього дня пообіцяла наводити системний порядок у державі загалом і в «кожному її куточку» зокрема новий глава уряду Юлія Тимошенко. Вона запевнила, що знає про очікування суспільством дива від нового уряду — «і дива соціального, і дива у наведенні порядку, і дива з установлення справедливості. Можу вам сказати, що ми це диво зробимо», — запевнила «леді Ю» перед десятками телекамер і мікрофонів просто на виході із залу, де відбувалося історичне перше засідання нового Кабміну.
Судячи з її слів, на такий оптимізм надихають і сам склад уряду, який Юлія Володимирівна назвала «не лише професійним, а й високоморальним», довіра Президента і дружна підтримка (375 голосів «за»!) її кандидатури парламентом. З приводу останнього Ю. Тимошенко зауважила: «З такої консолідації голосування повинна розпочатися консолідація суспільства».