Знову порушено кримінальну справу проти колишнього начальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача, який фігурує у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури. О. Пукачу інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 166 ККУ (в редакції 1960 року) — перевищення влади та посадових обов’язків і ч. 3 ст. 364 — зловживання службовим становищем, вчинене працівником правоохоронного органу.
24 січня Печерський районний суд Києва виніс постанову про затримання обвинуваченого ГПУ і «депортацію» його до суду під вартою для розгляду в судовому засіданні подання про обрання запобіжного заходу: як уточнюється в документі, «у вигляді взяття під варту».
Щоправда, сам фігурант після перших «неприємностей» успішно перебуває в «бігах». Нагадаю, генерала Пукача в жовтні позаминулого року вже було затримано за обвинуваченням у зловживанні службовим становищем: ГПУ, очолювана Піскуном «першим», стверджувала, що він, перебуваючи на посаді, нібито знищив документи, які свідчили про встановлення зовнішнього спостереження за Г. Гонгадзе. 23 жовтня 2003 р. за рішенням Печерського районного суду Києва для нього було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Проте вже 5 листопада, за рішенням Апеляційного суду Києва, Олексій Пукач «конвертував» арешт на підписку про невиїзд.
«Невиїзного» екс-начальника «наружки» доручено розшукати СБУ.