Ситуація з виплатою заробітної плати у шахтарських колективах напружена, заявив під час перебування в Донецькій області народний депутат України, голова Центрального комітету профспілки працівників вугільної промисловості Віктор Турманов. «Попередні два роки гроші шахтарі отримували регулярно, а нині не розуміють, чому не платять», — повідомив парламентарій.
За його словами, майже всі працівники вугільних підприємств мають заборгованість із зарплати: за два роки на її погашення із бюджету було виділено 938 мільйонів гривень. Залишилося виплатити близько 200 мільйонів гривень колективам допоміжних підприємств.
— Вугільній промисловості потрібне нормальне фінансування, — переконаний В. Турманов. — Якщо ми це питання не вирішимо, повернемося в 96-й рік, коли не платили зарплату. Становище в шахтарських колективах може ускладнитися.
На думку народного депутата, потрібно призупинити банкрутство вугільних підприємств до 2007 року. Кредиторська заборгованість вугільників нині сягає 10 мільярдів гривень. «Ми її ніколи не погасимо. Заборгованість треба списати чи прийняти закон про призупинення банкрутства», — вважає В. Турманов.