Україна та парламент зацікавлені у налагодженні ефективних відносин між нашими країнами. Вони мають бути системними, взаємовигідними та дружніми, наголосив Голова Верховної Ради Володимир Литвин під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні Карелом Штіндлом. За словами прес-секретаря Голови ВР Ігоря Сторожука, зустріч відбувалася напередодні офіційного візиту Володимира Литвина до Чеської Республіки. Очікується, що під час цього візиту Голова ВР разом з керівництвом Чехії і чеського парламенту обговорюватимуть важливі питання, зокрема про економічну співпрацю та ліберизацію візового режиму.
Україно-чеське співробітництво обов’язково має включати активну роботу на міжпарламентському рівні, переконаний глава парламенту. «Ми повинні спільно думати над тим, якою буде Європа в майбутньому, і працювати для зміцнення стабільності на континенті», — наголосив він.
Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки Карел Штіндл сподівається на результативність візиту української парламентської делегації.