Спортивна гімнастика. Як ми вже повідомляли, у Печерському суді столиці розглядається справа, що стосується Української федерації гімнастики (УФГ). Позов на новообраного президента організації, олімпійську чемпіонку Стеллу Захарову подав колишній президент УФГ, також олімпійський лауреат Ігор Коробчинський.
Днями було ухвалено перше грунтовне рішення згаданого органу юстиції. Кореспондент «Голосу України» поставив кілька запитань пані Захаровій.
— Які результати засідання?
— Воно тривало близько двох годин. Зрештою суд відхилив позов Ігоря Коробчинського стосовно четвертого пункту постанови звітно-виборної конференції. Нагадаю, що спочатку суд призупинив мої президентські повноваження. Але тепер я можу стати до роботи.
— Це остаточна ухвала?
— З цього пункту — так. Та, на жаль, процес не закінчився. Найближчим часом мають прийняти рішення стосовно решти аспектів позову Ігоря Олексійовича.
— Якщо не помиляюся, то Коробчинського на грудневій конференції обрали вашим першим заступником. То яка перспектива вашої співпраці?
— Заради справи я згодна пожертвувати чим завгодно. Після того, як мене законно обрали президентом УФГ, я двічі подавала Коробчинському руку співпраці. Спершу він погоджувався, а потім знову завдавав підступного удару. Втім, заради гімнастики я готова забути про амбіції і співпрацювати. Але треба бути щирими до кінця. І не вводити в оману спортивну громадськість. Не приховую, дуже здивувалася, коли прочитала в одній з газет інтерв’ю з паном Коробчинським, у якому він стверджує, що сплачено внески УФГ до міжнародної та європейської федерацій. Це, м’яко кажучи, неправда.
— Які ваші перші кроки на новій посаді?
— Роботи непочатий край. Попереду в наших спортовців насичений і відповідальний сезон. Головна подія — чемпіонат Європи. Розглядаємо кандидатури на посади головних тренерів національних збірних. З наставником у жінок практично визначилися. Незабаром оприлюднимо прізвище цього фахівця. Звичайно, я сподіваюся, що не спаде інтерес до четвертого міжнародного турніру «Кубок Стелли Захарової», який проводимо у столичному Палаці спорту. З кожним роком його популярність і значущість зростають...
Пані Захарова — людина відкрита, тому охоче контактує з представниками ЗМІ. От і вчора відбулася її прес-конференція у популярній київській кав’ярні «Планета спорт».