Перша цифра означає кількість можливих голосів «за» під час схвалення кандидатури Юлії Володимирівни на прем’єрський пост, друга — посади у владі соціалістам

Загалом один з найоптимістичніших прогнозів стосовно схвалення парламентом кандидатури нового Прем’єр-міністра України дав Голова Верховної Ради Володимир Литвин. Конкретно за Юлію Володимирівну, як він припустив, можуть проголосувати не менше 250 депутатів.
Один із «штатних речників» «Регіонів України» депутат Володимир Зубанов зізнався, що не визначився, як голосувати під час давання згоди парламенту на призначення главою уряду Юлії Тимошенко, і, найпевніше, особисто він утримається, одначе не має сумнівів у підтримці ВР цієї кандидатури, як і в рішучості дій нового прем’єра.
Як відомо, «у вільному режимі» (а отже, будуть голоси «за» Ю. Тимошенко) визначатиметься під час голосування фракція соціал-демократів об’єднаних, підтримати «леді Ю.» готові й однодумці Богдана Губського, Степана Гавриша, Миколи Гапочки, Ігоря Шарова...
Парируючи запитання журналістів про можливу кількість набраних голосів «леді Ю.» за рахунок представників команди Януковича, лідер комуністів Петро Симоненко, якого називали тимчасовим попутником донецьких, зауважив, що «частина команди, яка на президентських виборах підтримувала кандидата на пост президента Віктора Януковича, уже побігла здаватися».
А сама фракція комуністів (одна з найчисленніших у парламенті) обіцяла визначитись в переддень голосування. Точніше, не фракція, а, як зізнався представникам ЗМІ Петро Симоненко, це буде вирішено на засіданні президії ЦК КПУ, а депутати-комуністи дисципліновано це рішення виконають у сесійній залі. Лідер фракції не сказав, чи погодиться високий партійний орган на підтримку Ю. Тимошенко, але точно знає, що фракція «жорстко контролюватиме виконання всього того, що було заявлено як обіцянка народові України».
Сподівалися, що тривалі розпливчасті пояснення членів фракції СПУ можливої позиції соціалістів під час вирішального для кандидатки у прем’єри голосування нарешті завершаться чітким рішенням політради Соцпартії. Одначе, як заявив після засідання політради лідер СПУ, його фракція готова підтримати кандидатуру Ю. Тимошенко на пост прем’єра за умови дотримання домовленостей між В. Ющенком і СПУ та усних обіцянок про забезпечення соціалістам 1/6 частини всіх посад в органах влади. Одне слово, нам дали зрозуміти, що торги тривали.
Утім, що питати з далеких союзників, коли не визначилися ближчі. На пам’яті, зокрема, нещодавня заява члена депгрупи «Солідарність» Володимира Скомаровського про небажання 18 депутатів групи брати участь у голосуванні за призначення Ю. Тимошенко. Назвавши цю заяву вільною власною позицією депутата Скомаровського, лідер «Солідарності» Петро Порошенко (він же й один з лідерів «Сили народу») ще в понеділок також стояв на роздоріжжі. Принаймні, журналістам він сказав, що питання підтримки Ю. Тимошенко очолюваною ним групою буде вирішене після зустрічі і розмови з нею. Причому не його самого, а всіх депутатів групи. І якщо буде продемонстровано «єдині узгоджені кроки спільної команди», то «абсолютно можливо, що депутати підтримають її кандидатуру».
Як повідомив у середу вранці «Інтерфаксу-Україна» після зустрічі «Нашої України» з в. о. прем’єра один з чільників фракції Віктор Пинзеник, рішення про підтримку Юлії Тимошенко ще не було прийнято. Вона ще мусить зустрітися з окремими групами фракції.