Група депутатів парламентської фракції партії «Єдина Україна» на чолі з Богданом Губським наприкінці січня внесла на розгляд Верховної Ради України чотири проекти про внесення змін до законів України. І всі вони спрямовані на благо простих людей, їхніх сімей та дітей.
Зокрема, пропонується збільшити розмір допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Якщо сьогодні ця допомога становить 102 та 90 гривень, то з наступного року вона має зрости до 752 гривень. До речі, цей законопроект є логічним продовженням попереднього, також внесеного Б. Губським та ухваленого Верховною Радою у червні 2003 року, яким розмір одноразової допомоги у разі народження дитини було збільшено до двох прожиткових мінімумів.
Також пропонується запровадити новий вид державної допомоги у вигляді депозитних рахунків на ім’я новонародженої дитини для накопичення коштів до її повноліття. Якщо, скажімо, відкрити такий депозит у розмірі двох прожиткових мінімумів (а це сьогодні — 846 гривень), як це пропонується, то за умови, що депозитна ставка становитиме 10 відсотків річних, після досягнення повноліття дитина отримає майже 4700 гривень.
А ось щоб освіта стала доступнішою й зростав освітній рівень працюючих, ще одним законопроектом ставиться за мету стимулювання підприємств до фінансування освіти та підвищення кваліфікації громадян. Насамперед йдеться про те, щоб та частка коштів з прибутку підприємства, яку воно добровільно перерахувало вищим та професійно-технічним навчальним закладам за навчання, зокрема, за проживання в гуртожитку та на виплату стипендії, не оподатковувалася.
Четвертий проект передбачає вдосконалити деякі положення Закону «Про податок з доходів фізичних осіб». Приміром, до переліку витрат, дозволених до внесення до складу податкового кредиту, включити витрати на лікування алкогольної залежності. Пропонується також не оподатковувати цільову благодійну допомогу, яка надається на таке лікування, тощо.
Усі ці законопроекти розраховані на введення в дію з 1 січня 2006 року.