Сесія міськради прийняла рішення: «Вважати надзвичайною ситуацію, що склалася в зв’язку з відсутністю опалення житлового фонду й об’єктів соціальної сфери Севастополя». Депутати також вирішили «поінформувати про ситуацію, що склалася, Президента України Віктора Ющенка, в. о. прем’єра Юлію Тимошенко, Генпрокурора Святослава Піскуна з метою притягнення до відповідальності посадових осіб, які допустили недопостачання природного газу в необхідних Севастополю параметрах».

Вже лютий, а питання постачання до міста необхідної кількості газу для котелень так і не вирішено. Чому? «Це викликано тим, — каже голова Севастопольської держадміністрації Леонід Жунько, —що високопоставлені чиновники розігрують інтереси Севастополя в комерційних цілях».
З цією проблемою адміністрація міста не раз зверталася до колишніх президента, прем’єр-міністра і віце-прем’єра Азарова. Є навіть постанова уряду «Про безперебійне забезпечення Севастополя газом», але «Укрнафтогаз» не подає достатньої кількості блакитного палива в місто-герой. Незважаючи на те, що регіон регулярно проплачує його постачання. Річ у тім, що місто розташоване в кінці газопроводу, і «Укрнафтогаз» не хоче укладати договір з севастопольською ТЕЦ на постачання їй газу. ТЕЦ місту не належить, але від її роботи залежить, чи буде тепло в квартирах 36 тисяч севастопольців. От і сидить Севастополь на голодному пайку: температура теплоносія на виході з найбільшої (Комишівської) котельні, наприклад, не перевищує 40 градусів, а температура в квартирах севастопольців, дитячих закладах не вище 10—12 градусів. Виручають електрообігрівачі. А платити доводиться і за центральне опалення (хоч тепла немає), і за електроенергію. У наявності грубе порушення прав споживачів, але місцева влада нічого з цим зробити не може.
Голова адміністрації Леонід Жунько сподівається в цій ситуації на допомогу генпрокуратури і на підтримку в. о. прем’єра Юлії Тимошенко, якій теж надіслано сигнал SOS.

Севастополь.