Ініціювати у столиці проведення місцевого референдуму, якщо не буде скасовано рішення про передачу в приватне володіння земель у Пущі-Водиці, пообіцяли на прес-конференції народний депутат України Володимир Бондаренко та депутат Київради Віктор Іванченко. Вони оприлюднили списки осіб, які претендують на унікальні ділянки: переважно це наші відомі співгромадяни або члени їхніх сімей. Списки складено, як стверджують депутати, на основі власноручно написаних і підписаних ласими до дармової земельки заяв — 90 відсотків з них датовано буремним проміжком часу від 1 до 15 листопада минулого року.

Якщо Київрада не схаменеться, а суд, у свою чергу, не змусить її до цього, для проведення місцевого референдуму його ініціаторам доведеться заручитися підтримкою столичної громади. Інший шлях — ініціювання плебісциту самою Київрадою — навряд чи можливий. Адже, згідно з оприлюдненою інформацією, з 90 тамтешніх депутатських «багнетів» аж 84 сконсолідувалися в бажанні розжитися ділянками в Пущі-Водиці. Вистачає таких і серед чільників міськдержадміністрації та райдержадміністрацій столиці, депутатів парламенту, інших, стверджують пани Бондаренко та Іванченко.
Навіть в разі скасування Київрадою чи судом рішень щодо Пущі-Водиці депутати сподіваються на розслідування журналістами та прокуратурою. Хоча стосовно останньої Володимир Бондаренко зацитував уже майже крилатий вислів одного із своїх колег-нардепів: «Прокуратура не дрімає — прокуратура міцно спить!»
Під час прес-конференції також пообіцяли оприлюднити чергові серії із циклу «дограбування того, що не  розграбовано». Зокрема, натякнули на земельні ділянки на інших околицях Києва, Кримському узбережжі та в Карпатах, а також на «Київводоканал», «Київгаз», «Київенерго», об’єкти з підпорядкування Державному управлінню справами та інші.

P. S. Кожен журналіст отримав у подарунок диск зі списком на 18 сторінках.