Плавання. Москва. Броварчанин Олег Лисогор, який перебуває у блискучій формі, здобув четверту перемогу на двох останніх етапах Кубка світу. До першого «золота» на московській воді (50 м брасом) він додав ще одну найвищу нагороду на вдвічі довшій дистанції. А наша блискуча зірочка, 16-річна харків’янка Катерина Зубкова також виграла дві дистанції — 50 і 100 м на спині. Останнього дня змагань у столиці Росії українці вибороли ще й бронзові медалі: Андрій Сердинов (100 м батерфляєм) і Павло Іллічів (50 м на спині).
Фініш ери Колоскова...
Футбол. Інакше, ніж сенсацією, не назвеш прохання про відставку на засіданні виконкому Російського футбольного союзу його президента В’ячеслава Колоскова.
Святе місце умовно порожнітиме до другого квітня, коли відбудеться позачергове засідання виконкому РФС. Тоді і спробують обрати нового президента. Але до того дня В’ячеслав Іванович обійматиме посаду. Кар’єру спортивного чиновника він розпочав у 70-х роках, коли очолював радянський хокей. 1979 року його призначили начальником управління футболу Спорткомітету СРСР. Відтоді Колосков незмінно керував, провівши у владі чверть сторіччя. З 1992 року він — президент РФС.
Торік восени після розгромної поразки збірної Росії від Португалії (1:7) глава федерального агентства зі спорту і фізичної культури В’ячеслав Фетисов оголосив, що домовився з паном Колосковим про відставку останнього. Однак тоді ця історія продовження не мала. Тепер, як бачимо, відставка набула реальних обрисів.
Нагадаємо, що в 1980—1984 роках пан Колосков був віце-президентом ФІФА. Починаючи з 1982-го він —член комітету ФІФА з безпеки і чесної гри, з 1984-го — голова комітету ФІФА з проведення олімпійських турнірів, з 1986 року входить до складу оргкомітетів чемпіонатів світу. Колосков — член виконкомів ФІФА та УЄФА.
Черговий успіх киян
Хокей. Відкритий чемпіонат Білорусі. «Сокіл» (Київ) — «Динамо» (Мінськ). 7:2. Наш клуб перебуває на третій позиції. У понеділок «Сокіл» у Палаці спорту прийматиме лідера чемпіонату — мінську «Юність».