Ще двох його заступників під час проведення сесії Харківської обласної ради відвезли машини «швидкої допомоги»
Одна з головних подій тижня, що минає, — скандальні проводи з посади голови Харківської обласної ради Євгенія Кушнарьова. Не попрощався з колегами Євгеній Петрович і не одержав традиційного букета квітів. Задав скандальний тон проведенню сесії. А потім грюкнув дверима.
Нагадаю, голова облдержадміністрації Євгеній Кушнарьов «перескочив» у крісло керівника харківської громади у розпал «помаранчевої революції». Спочатку влаштував на центральній площі обласного центра грандіозний мітинг. А потім запросив депутатів облради зібратися в залі й оголосив, що має інформацію про плани захоплення заколотниками стратегічних об’єктів і тому вважає за необхідне сумістити посади голови облдержадміністрації і облради в одній, звичайно, його особі. Депутати повірили Євгенію Петровичу. Але пізніше прозріли. Незабаром надійшов і протест прокурора, який вимагав призупинити повноваження голови облради Є. Кушнарьова.
Минулого четверга на сесії Євгеній Петрович зайняв місце в президії, відкіля і керував слухняним головуючим Олексієм Колесником, що поступився раніше йому своїм місцем голови облради. Крім інших економічних і соціальних питань, винесли і два протести прокурора.
Усі спроби депутатів розглянути їх «у цивілізованому руслі» наштовхувалися на всіляке небажання і різні аргументи поставити невідкладне питання (за законом протягом десяти днів) на голосування. Однак, коли стало очевидним, що депутати не відступлять, Євгеній Кушнарьов підняв заступників і залишив зал, аж ніяк не мотивуючи причин перерви в роботі сесії. Щоправда, перед цим він заявив, що цілком упевнений в правоті й законності свого обрання і доведе це в суді. Навіть якщо буде потрібно — в європейському. А після того, як відновить своє чесне ім’я, подасть у відставку, але обов’язково повернеться у велику політику.
Після того, як він пішов, і перерви сесія Харківської облради обрала нового головуючого та задовольнила протест прокурора області — звільнила Є. Кушнарьова з посади голови облради. Депутати також ухвалили заяву, в якій визнали Віктора Ющенка Президентом України. І висловили готовність до конструктивного співробітництва з новою державною владою.
Харків.