У неділю, 23 січня, після інавгурації нового Президента, глава парламенту Володимир Литвин закрив шосту сесію Верховної Ради України. Перші підсумки вказують на те, що вона була не тільки надзвичайно напруженою, а й дуже результативною: парламент ухвалив зміни до Конституції України, прийняв рішення стосовно 625 законопроектів, 137 з них ухвалені як закони та ще 115 законопроектів підтримані в першому та другому читаннях, розглянуто й ухвалено 260 постанов Верховної Ради. Оцінити роботу парламенту під час шостої сесії ми попросили представників різних парламентських фракцій та груп.
Володимир РИБАК, фракція «Регіони України»:
— Це був дуже складний період як для Голови Верховної Ради, так і для парламентських фракцій, адже шоста сесія розпочиналася за одного розкладу сил, а завершувалася вже за іншого. Сьогодні ми ще не до кінця усвідомили те, що відбулося протягом останніх декількох місяців. Багато хто вважав, що парламент буде паралізовано — на щастя, цього не сталося. Володимир Литвин зумів зберегти парламент у працездатному стані, і депутати в складних політичних умовах ухвалили бюджет на наступний рік, а деякі зміни завжди можна внести. Тому вважаю, що за рік до парламентських виборів не варто вести мову про новий розподіл посад голів комітетів.
Микола ЖУЛИНСЬКИЙ, фракція «Наша Україна»:
— Сьогодні я почуваюся надзвичайно гордим, що є народним депутатом України, бо Верховна Рада як ніколи достойно витримала іспит на відповідальність перед народом, який її обрав. Вона справді стала Верховною Радою, а український народ довів усьому світові, що він уміє боротися за свої права і є головним джерелом влади. Найбільша заслуга парламенту в тому, що він зумів реалізувати поривання народу у відповідних рішеннях. Може, це звучить дещо патетично, але сьогодні я не соромлюся цих високих слів.

Записав Сергій ЛАВРЕНЮК.