25 січня у Лос-Анджелесі названо імена номінантів на отримання «Золотої малини» за найгірші роботи в кіно.
Лідером за кількістю номінацій став фільм «Жінка-кішка», який може отримати «призи» в 7 категоріях. Слідом за ним йде історична стрічка «Александр», що потрапила в 6 номінацій. Кандидатами на звання «найгіршого фільму року» також визнано «Супермалята: малюки-генії-2», «Пережити Різдво» та «Білі ціпоньки».
Президент США Джордж Буш теж удостоєний номінації «найгірший актор» за документальний фільм «Фаренгейт 9/11». А щоб йому не було прикро, до списку номінантів потрапили й інші офіційні особи, які з’являються у фільмі.
Холлі Беррі та її «Жінка-кішка» претендують на найбільший кошик «малини». Майбутнього держсекретаря США Кондолізу Райс номіновано як найгіршу акторку, що виконала другорядну роль. Конкуренцію під час визначення «переможниці» їй складе співачка Бритні Спірс. А серед найгірших акторів, які зіграли ролі другого плану, фігурує міністр оборони Дональд Рамсфелд.
Разом із Джорджем Бушем серед найгірших акторів названо Колін Фаррела за стрічку «Александр», Бена Аффлека за фільми «Дівчина з Джерсі» та «Пережити Різдво» (йому, до речі, торік уже довелося скуштувати «малинки»), Він Дизель за «Хроніки Ріддіка» і Бен Стіллер за цілу низку ролей.
До складу журі входять 537 осіб із 12 країн світу та 38 американських штатів, яким щорічно розсилають бюлетені для голосування. Список претендентів на «малину» було за традицією оголошено в Лос-Анджелесі напередодні оголошення номінантів на отримання премії «Оскар».