Кабінет Міністрів затвердив план заходів з підготовки  і проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2005»
Кабмін доручив Державному комітету телебачення і радіомовлення забезпечити координацію діяльності центральних органів влади і проконтролювати виконання затвердженого плану. А Національній телекомпанії в січні підготувати і підписати контракт з Європейським теле- і радіомовним союзом про проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2005».
Міністерству закордонних справ і НТКУ в січні—травні доручено забезпечити проведення акредитації учасників і гостей конкурсу, МЗС — оформлення віз іноземним учасникам і гостям пісенного конкурсу, Міністерству внутрішніх справ — охорону громадського порядку в місцях проведення пісенного конкурсу, перебування і тимчасового проживання його учасників.
Наглядова рада «Євробачення» вирішила, що конкурс «Євробачення-2005» буде проведено в Київському Палаці спорту. Прогнозується, що для участі в конкурсі приїдуть не менш як 40 делегацій країн Європи, близько 2 тисяч журналістів, а трансляцію конкурсу побачать майже 100 мільйонів мешканців Європи.
Згідно з вимогами «Євробачення», у місті, що приймає конкурс, має бути не менш як 2 тисячі готельних номерів, відстань між готелем і місцем проведення конкурсу повинна становити не більш як 45 хвилин їзди на транспорті.
Київ планує інвестувати 60 мільйонів гривень у благоустрій готелів до проведення «Євробачення», Кабмін має намір виділити 30,8 мільйона гривень з держбюджету на проведення пісенного конкурсу.