Позавчора Апеляційний суд Волинської області справив новосілля в переробленому будинку колишнього банку «Україна». Цієї події в Луцьку чекали давно. Адже старе приміщення на вулиці Словацького і розмірами, і обладнанням давно перестало відповідати сучасним вимогам здійснення судочинства. У новому приміщенні буде три зали судових засідань, двадцять кабінетів для працівників суду, кімнати для адвокатів, свідків, приміщення для утримання підсудних.
— Суд у сприйнятті наших людей завжди був прислужником влади, завжди був каральним, — сказав, виступаючи на врочистостях голова Верховного Суду України Василь Маляренко. — Лише тепер він поступово переходить від цієї функції до функції умиротворення людей і суспільства, до визначення справедливості і правди. За останні два роки держава, розуміючи значення суду в суспільстві, багато зробила, щоб підняти авторитет суду. Рішенням уряду судовій системі передано більше 200 приміщень збанкрутілого банку «Україна». Сьогодні майже всі апеляційні суди держави перейшли в нові приміщення. А в пристойних приміщеннях і правосуддя повинно здійснюватись на більш якісному рівні.
Вітаючи працівників Апеляційного суду з новосіллям, голова Волинської обласної ради Василь Дмитрук відзначив зростання ролі правосуддя в захисті честі, прав і свобод громадян, економічних інтересів держави, побажав їм успіхів у їхній нелегкій роботі.
До цих вітань приєдналися також народні депутати України Борис Загрева, Сергій Слабенко, працівники прокуратури, адвокатури, обласного управління юстиції і внутрішніх справ.