Футбол. Національна збірна України розпочинає підготовку до відбіркового матчу до ЧС-2006 з Албанією третього лютого. Саме цього дня футболісти, запрошені Блохіним на тренувальний збір, вилетять до Туреччини. Працюватимуть у курортній Анталії. Уже наступного дня синьо-жовті проведуть контрольну зустріч із хорватським або турецьким клубом.
Тренер нашої команди Олег Блохін оприлюднив список гравців, викликаних на підготовку до важкого албанського іспиту. Найбільше представництво, як і передбачалося, у «Дніпра» — дев’ять футболістів.
Є і нове ім’я. Це оборонець російського «Сатурна» В`ячеслав Свідерський. У розмові з кореспондентом «Голосу України» Олег Володимирович нагадав, що експерименти зі складом завершилися. Однак це не означає, що на двері збірної повісили величезний замок. Талановитим, перспективним гравцям у цій команді завжди дуже раді. От, скажімо, уважно спостерігають за Білецьким з ФК «Москва».
Утім, і випробуваних бійців з реєстру не викреслюють. Приміром, можлива поява згодом у національній команді Владислава Ващука, який підшукує для себе новий клуб.
Не запросив він до свого колективу і Кормильцева з московського «Торпедо». А от Дмитрові Коваленку, який виступає в американській лізі, місця в збірній Блохін не бачить.
Червоне світло загорілося і перед відомою трійцею: Закарлюка—Зотов—Чечер. Ці футболісти порушили спортивний режим перед матчем з Туреччиною, і їх було відраховано. «Вони навіть не попросили пробачення за скоєне, — розповів Олег Володимирович. — Чи то мужності забракло, чи виховання...»
Одним з позитивних моментів у підготовці до матчу в Тирані Блохін вважає те, що наші найсильніші клуби, в яких грає переважна більшість футболістів збірної, вже давно готуються до матчів Кубка УЄФА. Отож матимуть пристойну форму.
Торкнулися під час нашої розмови також проблем, які, на жаль, є в лініях команди. Найбільші вони — в центрі оборони. Як відомо, травмований київський динамівець Сергій Федоров, котрий упевнено почувався на важливій позиції.
Тренер збірної України зазначив, що програвати в Тирані він не збирається. Хоча від поразок ніхто не застрахований. Якщо відверто, то його цілком задовольнить нічия на полі непростого суперника. А от албанці, можна не сумніватися, зроблять усе для того, щоб перемогти. Вони і не приховують грандіозних планів поборотися за місце на чемпіонаті світу. Тим паче що стартували підопічні німецького фахівця Ганса-Пітера Брігеля у відбірковому циклі цілком вдало.
Отже, пропонуємо вашій увазі розширений склад збірної України: воротарі — Олександр Шовковський, Віталій Рева (обидва — «Динамо»), В’ячеслав Кернозенко («Дніпро»); оборонці — Андрій Несмачний («Динамо»), Андрій Русол, Сергій Матюхін, Олександр Радченко, Володимир Єзерський (усі — «Дніпро»), В’ячеслав Свідерський («Сатурн», Росія, Раменське); півоборонці — Андрій Гусін (вільний агент), Олег Гусєв («Динамо»); Анатолій Тимощук («Шахтар»); Руслан Бідненко, Руслан Ротань, Сергій Назаренко, Олег Шелаєв, Олександр Рикун (усі — «Дніпро»); нападники — Олексій Бєлік, Андрій Воробей (обидва — «Шахтар»), Олег Венглинський («Дніпро»); Андрій Шевченко («Мілан», Італія); Андрій Воронін («Байєр», Німеччина).