Легка атлетика. Головною інтригою чергового міжнародного турніру «Зірки жердини», який відбудеться в Донецьку 12 лютого, стануть змагання жінок. У цьому переконаний багаторазовий рекордсмен світу, член виконкому МОК Сергій Бубка. До шахтарського міста запрошено 28 спортсменів з України, Росії, США, Польщі, Італії, Франції, Німеччини, Ізраїлю, Китаю та Канади. Серед них — олімпійські чемпіони Афін росіянка Олена Ісинбаєва та американець Тімоті Мак. На прес-конференції в Донецьку Сергій Бубка сказав, що дату проведення турніру було дещо перенесено саме для того, щоб участь у ньому могла взяти російська легкоатлетка. Торік Олена Ісинбаєва стала переможницею змагань і встановила у Донецьку два світові рекорди.
А от світовий рекорд для чоловіків — 6 метрів 15 сантиметрів, які підкорилися Сергієві Бубці під час турніру «Зірки жердини» 1993 року, досі залишається недосяжним.
Сергій Бубка зізнався, що почувається у непоганій спортивній формі: «Гадаю, на 5,70—5,80 міг би зараз стрибати». Однак легкоатлет висловився проти проведення турніру ветеранів, мовляв, уболівальники звикли бачити стрибуна високого класу, коли він на вершині.
Стимулом для високих результатів на «Зірках жердини» будуть гонорари і подарунки від спонсорів, яких «мобілізувала» Донецька обласна рада (її голова Борис Колесников очолив оргкомітет турніру). Приміром, за встановлення світового рекорду учасник турніру отримає автомобіль «Шкода-октавіа». Пан Колесников пообіцяв також, що наступного року у змагань буде вже вітчизняний генеральний спонсор. Кілька років поспіль головним партнером турніру є фірма «Цептер».
Донецьк.