Жирним знаком оклику в «помаранчевій революції» назвав призначення Юлії Тимошенко в. о. Прем’єр-міністра депутат з фракції БЮТ Андрій Шкіль і вважає досить високою вірогідність затвердження її кандидатури парламентом (шанси — 75 до 25).
«Доволі високими» бачить ці шанси і соціаліст Юрій Луценко, який, нагадаю, пророкував главою уряду політика іншої іпостасі — технократа-виконавця. Лідер СПУ Олександр Мороз, заявивши про відсутність наміру обіймати будь-який пост в уряді Тимошенко, сказав, що узгодив з Юлією Володимирівною «позиції, які раніше узгоджував з Віктором Ющенком». Це — також добрий знак.
«Усі шанси набрати як мінімум 280 голосів» під час затвердження Ю. Тимошенко у ВР бачить позафракційний депутат Олег Беспалов.
А «Майдан» послався на заяву прес-служби Компартії, в якій декларується можливість підтримки кандидатури Юлії Тимошенко під час розгляду парламентом питання про Прем’єр-міністра — залежно від персонального складу Кабміну та «кореляції програми уряду з програмою КПУ».
І навіть фракція В. Януковича може підтримати Ю. Тимошенко? Зауваживши, що «Регіони України» ще не обговорювали нові призначення Президента Віктора Ющенка, член цієї фракції Кирило Поліщук заявив УНІАНу про власне позитивне ставлення до призначення Юлії Тимошенко і назвав це призначення знаковим для України. А один з лідерів фракції — народний депутат Валерій Коновалюк сказав «Українським Новинам»: «Я не виключаю, що частина фракції може цю кандидатуру підтримати» під час затвердження в Раді. Пояснив це тим, щоб новий уряд продовжив досягнення попереднього.
Високі шанси набрати потрібні 226 голосів у ВР має будь-яка висунута Президентом України кандидатура — вважає і колишній лідер колишньої фракції трудовиків, а нині керівник депутатської групи «Демократична Україна» Ігор Шаров. Його група визначатиметься з підтримкою Ю. Тимошенко після парламентських канікул.
Подаючи цю добірку, кортіло поділити її на прогнози «чужих» і «своїх» для кандидата у прем’єри команд. Але як, коли ці дві категорії так несподівано змішуються, що й не добрати, хто як тиснутиме кнопки під час голосування у ВР — «хто є «ху» для леді Ю. Пригадалася тонка засторога керівника «Демократичної України» І. Шарова: «Цікаво, чи буде фракція «Нашої України» одностайна в підтримці Тимошенко».
Народний депутат з «Нашої України», заступник керівника виборчого штабу В. Ющенка Роман Безсмертний несподівано заявив, що не голосуватиме в парламенті за кандидатуру Ю. Тимошенко і не збирається входити у формований нею уряд. Бо вважає, що «Юлія Володимирівна по життю шантажист». Судячи з тону і категоричності, пан Безсмертний вважає Ю. Тимошенко «більшим злом» для України, аніж Л. Кучму, але за цього не пояснив, чому тоді пліч-о-пліч з «більшим злом» долав під час «помаранчевої революції» «менше зло».
Посилаючись на прес-службу А. Кінаха, сайт «ПРАВДА. com. ua» 25 січня об 11.50 повідомив, що лідер Партії промисловців і підприємців прогнозує складнощі під час підтримки Верховною Радою кандидатури Прем’єр-міністра.

За повідомленнями інформагентств підготував Анатолій БЕНЬ.