Роль українського парламенту буде визначальною в досягненні мети євроінтеграції. Таку думку під час зустрічі з Головою Верховної Ради Володимиром Литвином висловив Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Філіп де Сюремен. А Володимир Литвин, який упевнений у незмінності європейського вибору нашої країни, підкреслив, що «для досягнення конкретних результатів потрібна щоденна і кропітка робота, і Верховна Рада готова до конструктивної співпраці з Президентом і новим урядом».
Як повідомив прес-секретар глави ВР Ігор Сторожук, основною темою переговорів були українсько-французькі взаємовідносини. Володимир Литвин висловив зацікавленість української держави у їх подальшому поглибленні. «Час переводити наші взаємовідносини у практичну площину по більш широкому колу питань, оскільки наступний період у політиці, хотілося б очікувати, буде стабільнішим», — сказав глава українського парламенту.
У свою чергу, посол зауважив, що «стабільність в Україні важлива для всієї Європи». «У нас є чудова нагода інтенсифікувати двосторонні відносини між нашими країнами», — підкреслив Філіп де Сюремен.
Було також обговорено низку організаційних питань. Зокрема, щодо обміну візитами парламентських делегацій на чолі з їх головами.