Бачення громадськими організаціями розвитку суспільного мовлення в Україні висловили вчора учасники засідання Громадсько-політичної консультативної ради при Голові Верховної Ради України.
Зі вступним словом виступив глава українського парламенту Володимир Литвин. Зокрема, він сказав, що «українське суспільство потребує свого телебачення і радіо». «Це та справа, де влада і суспільство можуть продемонструвати спільність своїх позицій», — підкреслив В. Литвин.
Точку зору про проблеми суспільного телебачення та радіо в Україні висловив голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола Томенко. З ініціативами про створення суспільного мовлення також виступили глава компанії «Нова студія» Олександр Ткаченко, член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, президент незалежної асоціації телерадіомовників Тетяна Лебедєва, головний редактор Інтернет-видання «Телекритика» Наталія Лігачьова, в. о. президента благодійного фонду «Громадське радіо» Тарас Кузьмов.
Під час засідання також було обговорено роль громадських організацій у процесі формування суспільного мовлення.