Учора, в день святої Тетяни, який офіційно вважається студентським святом, ми вирішили дізнатись, як, чим і за що живуть студентські сім’ї. Завітали в гості до студентського подружжя Скороходових — Дмитра та Дарії.
Даша зустрічала чоловіка з поїзда. Дмитрик приїхав зі свого рідного Миколаєва, де складав чергову сесію в Аграрному університеті на економічному факультеті. За філіжанкою кави я дізналася, що й познайомилися молодята в цьому ж південному місті. На всеукраїнському молодіжному фестивалі сучасної пісні «Обрій».
— Я була там ведучою, а Дімка отримав тоді другу премію, — згадує співрозмовниця. — Він підійшов до мене за лаштунки безпосередньо перед своїм виступом. Потім ще раз, і ще раз...
— Я ніколи в житті так погано не співав. А ще перед фіналом спалив свою шовкову сорочку. І все через неї... А так добре починалося...
Обоє сміються. Так у цій сім’ї завжди. А які ще стосунки можуть бути у подружжя, де дружина —журналістка, а чоловік — досвідчений гравець у КВК!
Спочатку було страшенно важко — жили в різних містах: вона — в Києві, він — у Миколаєві, працювали, навчалися... Навіть не уявляли собі, як знайти можливість бути разом. Дмитро, окрім навчання на заочному, занять вокалом та гри в команді веселих і кмітливих, ще й працював дизайнером.
— Це втомлює, але так цікаво, креативно, — ділиться думками Скороходов, — можна втілювати всі свої амбіції, примхи, бажання, мрії, перетворюючи стару квартиру на казку... І мене дуже дратує, що в тій хаті, де ми живемо нині, я не можу переклеїти шпалери і зашити стелю гіпсокартоном!
А це справді неможливо. Одвічна проблема студентів —брак грошей. Подружжя знімає квартиру в Києві, тому й не квапиться робити ремонт: не своє — не гріє.
— Я почала працювати ще в 11 класі, — розповідає Дарія. — Батько був журналістом, і взяв мене на радіо. Все!.. Відтоді єдиною мрією став Інститут журналістики. Наступного року я там і опинилася. Пишаюся, що зробила це власними зусиллями. Нині навчаюся на 3-му курсі. Підвищена стипендія 135 гривень. Навіть на проїзд не вистачає. Тому доводиться щось шукати. Працювала на телебаченні, в газеті, у прес-центрі. Тепер займаюся піаром, продовжую працювати на радіо. Вже 12 років співаю в церковному хорі. За це теж непогано платять. За місяць у мене «чистими» виходить доларів 150.
— Діма саме захищає диплом, нарешті припинить ці щотижневі подорожі до Миколаєва, — зітхає дівчина. —В мене також закінчилася сесія. Знову отримуватиму підвищену стипендію. І зовсім це не мало. Якщо помножити її на наші почуття...
— То вийде, що ми просто мільйонери! — обіймає її чоловік.