Пауерліфтінг. Стати найсильнішим в Європі і світі мріє 25-річний спортсмен із Кривого Рогу Віталій Бобченко. І не тільки мріє, а й робить для здійснення наміченого реальні кроки.
Торік на чемпіонаті світу з пауерліфтінгу (силове триборство зі штангою) в американському місті Фресно (Каліфорнія) українець з Кривого Рогу у своїй ваговій категорії став бронзовим призером. Пізніше в Гельсінкі на відкритому чемпіонаті Фінляндії він здобув титул чемпіона у ваговій категорії до 100 кілограмів.
Віталій працює юристом в СК «Богатир» гірничо-металургійного комбінату «Криворіжсталь», захоплюється пауерліфтінгом лише неповні чотири роки. І, як бачимо, вже зміг чимало досягти в цьому виді спорту.
А захопився «залізною» грою Бобченко, можна сказати, випадково. 2001 року у Кривому Розі проходив великий турнір з пауерліфтінгу. От і зазирнув він з друзями до спортзалу, де відбувалася першість, на хвильку й одразу «захворів» на цей вид спорту. Каже, що назавжди.
Через п’ять місяців тренувань він віджимав 155 кілограмів. А через 3,5 року (пройшов змагання за кубки України) на чемпіонаті світу за професіональною версією WPC у США йому вже підкорилася вага у 240 кілограмів. Фінішував третім у категорії до 110 кг. Через два місяці у Фінляндії в жимі лежачи він поліпшив результат (подолав 265 кілограмів).
Варто зазначити, що на фінських змаганнях виступав з травмою, яку дістав ще у США. Саме через те ушкодження і перенесену згодом операцію Віталій не зможе виступити цього року на найпрестижнішому турнірі «Арнольд Класик», які регулярно проводить у США славнозвісний Арнольд Шварцнеггер. Але його туди запрошено як гостя.
— Вболіватиму за своїх товаришів, — каже Віталій Бобченко. — А наступного разу неодмінно виступатиму за українську команду.
Після тримісячного курсу реабілітації в Києві Віталій має намір у травні виступати за Україну на чемпіонаті світу в Німеччині. І поступово долати нові вершини у спорті.