У період формування нового складу уряду та керівництва облдержадміністрацій уся відповідальність за забезпечення життєдіяльності територій лягає на обласні ради. На цьому наголосив Голова Верховної Ради Володимир Литвин на робочій нараді з головами облрад.
На цьому наголосив Голова Верховної Ради Володимир Литвин на робочій нараді з головами облрад. Як повідомив прес-секретар Голови ВР Ігор Сторожук, В. Литвин передав учасникам наради прохання Президента України Віктора Ющенка «докласти всіх зусиль для нормального функціонування господарств, підприємств міст і сіл». Голова парламенту висловив переконання в необхідності подальшого розвитку місцевого самоврядування в Україні. На його думку, особливої уваги потребує законопроект про внесення змін до Конституції України щодо вдосконалення системи самоврядування (номер 3207), який після одержання висновків Конституційного Суду розглядатиметься народними депутатами. Голови облрад звернулися до В. Литвина з пропозицією також внести зміни до закону про вибори депутатів місцевих рад.
Обговоривши формування місцевих бюджетів, учасники наради висловили своє бачення того, які критерії мають бути враховані під час внесення корективів до закону про держбюджет-2005. Зокрема, на думку голів облрад, треба врегулювати систему пенсійних виплат військовослужбовцям.
Голови облрад підтримали пропозицію Володимира Литвина провести в першому півріччі ц. р. з’їзд місцевих рад під егідою парламенту, на якому буде порушено не лише економічні, а й політичні питання. «Із завершенням виборів має завершитися й жорстке політичне протистояння, яке перейде у форму нормальної політичної дискусії», — зазначив Голова ВР.