У Палаці спорту стадіону «Локомотив» Сімферополя уперше в історії автономії відбувся чемпіонат України зі спортивних танців серед молоді за програмою міжнародного турніру «Open Tavrіa-2005». На дводенному яскравому святі краси і грації понад 40 пар представили усі регіони країни. До представницького суддівського корпусу увійшли відомі арбітри з 11 країн Європи. Уряд автономії та Союз ветеранів Афганістану встановили спеціальні призи для кращих пар.
Президент асоціації спортивного танцю України, головний суддя змагань Святослав Влох зазначив, що цей турнір проводиться як відбірковий перед чемпіонатом світу, що відбудеться 5 лютого в Антверпені (Бельгія). Кращі пари, які пройшли відбірні змагання в областях, продемонстрували свою майстерність у латиноамериканській та європейській програмах. У фіналі серед шести пар першість вибороли кримчани — 16-річний Евген Кошковський та 14-річна Яна Кожухар з відділення спортивного танцю клубу «Таврія». На другому місці — харків’яни Ілля Куценко і Єлизавета Колодій. Бронзу чемпіонату завоювали Андрій Лугін і Аліна Білоусова з Луганська.
Беззаперечну перемогу за європейською програмою, у якій брали участь 9 пар, отримали багаторазові чемпіони України Дмитро Влох та Ольга Урумова, які ще до старту вважалися фаворитами турніру. Срібними призерами стали сімферопольці Євген Ліснов та Яна Поштар, вихованці заслужених тренерів України Володимира й Тетяни Ліснових. Бронза дісталася Олександру Городецькому і Наталі Сергієнко з Харкова. Паралельно з чемпіонатом і першістю країни відбулися змагання зі спортивних бальних танців юних учасників за програмою міжнародного турніру «Таврія-2005».

Крим.