Першим із керівництва області нинішнього року наважився зустрітися з журналістами голова обласної ради Василь Сибірцев. Тривалий вакуум у стосунках із ЗМІ він пояснив напруженою політичною ситуацією в країні та невизначеністю кандидатури майбутнього Президента держави.
Головною темою розмови стала бюджетна сесія, яка відбулася минулого тижня. Йшлося, зокрема, про розподіл між районами області коштів із надлишкових надходжень до бюджетів. (Нагадаємо, напередодні нового року в. о. Прем’єр-міністра Микола Азаров видав розпорядження про стовідсоткове залишення надпланових коштів у бюджетах областей. Однак незрозумілим був механізм розподілу їх між районами та містами.) Отже, чотири мільйони гривень, щоб їх не втратити зовсім, поділили між регіонами Кіровоградщини як субвенцію з обласного бюджету.
Журналістів цікавили й кадрові питання. Василь Сибірцев сказав, що не претендує на посаду голови облдержадміністрації. До того ж він не відкидає можливості, що вибори в органи місцевого самоврядування відбудуться вже у листопаді нинішнього року, якщо Верховна Рада прийме законопроект про розмежування парламентських виборів і виборів до рад інших рівнів.
Ще однією цікавою темою стало, чи не виступатиме на нинішньому етапі обласна рада в опозиції до власних виборців та нового Президента, адже більшість її становлять чиновники та керівники підприємств, які підтримували кандидата від влади. Василь Сибірцев відповів, що таке — маловірогідне. Бо переважна більшість обранців уже надіслала вітальні телеграми Вікторові Ющенку.

Кіровоградська область.