Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин поінформував сенатора, члена ради директорів з питань радіомовлення США Джеффрі Гіршберга про дату урочистої церемонії інавгурації. Як повідомив прес-секретар Голови ВР Ігор Сторожук, Володимир Литвин зазначив: «Нині важливо закріпити демократичні надбання, зокрема зміцнити демократичні інститути, які сприятимуть подальшому розвитку громадянського суспільства в Україні. Це стосується і створення громадського радіо і телебачення».
Під час зустрічі було обговорено створення таких громадських ЗМІ, деякі аспекти співпраці щодо цього між відповідними відомствами України та США. На думку Володимира Литвина, активну участь у цих процесах братимуть Верховна Рада України, її комітети. Джеффрі Гіршберг поінформував про історію створення, принципи діяльності і формування програмної концепції радіо й телебачення США. «Обмін досвідом, очевидно, допоможе прискорити цей процес в Україні і зменшити кількість помилкових кроків на цьому шляху», — зазначив гість. Він запропонував співпрацю для розробки закону про громадські ЗМІ в Україні.
Ці пропозиції плановано обговорити на засіданні громадсько-політичної дорадчої ради при Голові Верховної Ради України наступного тижня.