На стадіоні «Металург», що в центрі Дніпропетровська, розпочато підготовчі та геодезичні роботи, спрямовані на повну реанімацію цього найстарішого спортивного об’єкта міста, на якому останнє десятиріччя функціонує лише комерційний торговельно-речовий ринок. Як запевнили організатори перебудови стадіону, на його реконструкцію з міського бюджету не витратять жодної копійки. Все фінансування узяв на себе футбольний клуб «Дніпро».
Реконструйований стадіон матиме 32 тисячі місць для сидіння, поле з підігрівом та трибуни, вкриті прозорим дахом. Останнє, до речі, — головна вимога УЄФА до стадіонів сучасного рівня. Крім того, на споруді розмістяться цілий спортивний і тренувальний комплекс, запасне футбольне поле. А також тут буде все для зручності вболівальників: паркування, готель, VІP-зона, окремі місця для інвалідів та спеціально обладнані трибуни для представників преси.
За інформацією футбольного клубу «Дніпро», міський стадіон «Металург» закриють для відновних робіт першого лютого. Реконструкція, котра, по суті, перетвориться на будівництво нового стадіону-велета, триватиме два-три роки. Отже, Дніпропетровськ матиме сучасний об’єкт, який відповідатиме всім вимогам УЄФА.
Як зазначили у прес-службі міського голови, для міста, де є знана в Європі футбольна команда, принципово мати сучасний стадіон. За словами фахівців, якщо в Україні з’являться одразу кілька сучасних стадіонів, то можна цілком слушно говорити і про проведення в нашій країні чемпіонату Європи.
Уже майже розв’язано і проблему працевлаштування тих городян, хто нині торгує на «Металурзі». За інформацією управління ринків міської ради, весь торговий люд (таких близько 300) отримає роботу на інших ринках і торговельних майданчиках міста.

Дніпропетровськ.