Відомого в минулому в Україні та Європі арбітра, авторитетного й досвідченого керівника Ярослава Грисьо на чотири наступні роки переобрано головою Федерації футболу Львівської області (ФФЛ). До речі, на цій посаді пан Грисьо перебуватиме вже третій термін.
Однак не все так просто в цій історії. Адже до самого початку звітно-виборної конференції була загроза її зриву. Річ у тім, що інший претендент на посаду Богдан Кобрин та його команда звернулися з позовом до Галицького районного суду міста Львова, котрий заборонив проведення конференції. Чому? Позивачі мотивували свої наміри тим, що на раді ФФЛ, засідання якої відбулося 16 грудня 2004 року, де і визначилися з датою конференції та виборів (16 січня 2005 року), не було кворуму.
І що з цього? На жаль, виник небезпечний для всього українського футболу прецедент. За всієї поваги до високого й дуже шанованого нами Галицького суду, хоча він може розглядати цю справу, але відповідно до вимог ФІФА та УЄФА (узгоджено також і з Європейським союзом) державні та судові інстанції не повинні втручатися у справи громадських організацій, котрими є національні та регіональні федерації футболу.
Ми добре пам’ятаємо тривалу дискваліфікацію збірних і клубів Азербайджану, де власті втручалися в діяльність національної федерації. Хоч як це прикро, Україна опинилася на межі застосування проти неї можливих санкцій ФІФА та УЄФА. Постає запитання: хто конкретно відповідатиме за можливу дискваліфікацію нашого футболу?..
Отже, в день конференції 27 із 29 членів ради ФФЛ, котрі прибули для участі в її роботі, в письмовій формі підтвердили не лише власну участь у засіданні вже згаданої ради 16 грудня, а й дотримання статуту і наявність кворуму. Після цього було ухвалено рішення розпочати загальне зібрання футбольного активу Львівщини, у складі котрого було 97 делегатів, обраних колективними членами ФФЛ. Вони й вирішили можливим розпочати роботу конференції. В результаті делегати обрали Ярослава Грисьо головою Федерації футболу Львівської області. Його підтримали 88 уповноважених осіб із 97 зареєстрованих. Жодний не проголосував проти. Коментарі тут, гадаємо, зайві...