Учора судова палата у цивільних справах Верховного Суду України розпочала розгляд по суті скарги Віктора Януковича на дії Центральної виборчої комісії

Однак без клопотань знову не обійшлося. Спочатку суд відмовив Н. Шуфричу в розгляді зауважень команди про внесення змін в регламент на виступи, дебати та інше. Далі представник Януковича В. Заєць заявив про уточнення вимог щодо раніше поданої скарги. Зокрема, він вимагав фактично поновити три вимоги скарги, які раніше були виключені ухвалою судді Лілії Григор’євої (визнання неправомірними дій усіх 225 територіальних виборчих комісій в частині недачі оцінки масовим порушенням виборчого законодавства під час повторного голосування 26 грудня 2004 року). Цього разу Верховний Суд вирішив прийняти до розгляду уточнені вимоги, однак лише в частині визнання неправомірними дій та бездіяльності ЦВК стосовно повторного голосування президентських виборів 26 грудня 2004 року і лише в тих моментах, які не були предметом розгляду ВСУ.
Клопотання представників Ющенка про відміну прийнятого раніше судом запобіжного заходу відносно призупинення публікації в газетах «Урядовий кур’єр» та «Голос України» постанови ЦВК про результати переголосування 26 грудня 2004 року задоволене частково. А саме: суд постановив, що строк заборони на опублікування офіційного повідомлення про результати виборів Президента України закінчується 19 січня. А після офіційного оприлюднення, як відомо, можна проводити інавгурацію новообраного Президента.
На час підготовки матеріалу до друку Верховний Суд відмовив представникам Януковича у відводі головуючого Яреми та мав почати заслуховувати пояснення представників сторін.