Учасникам акції протесту в Донецьку ніщо не загрожує — міський голова Олександр Лук’янченко заявив, що не має наміру подавати до суду на організаторів акції, якщо ті не порушуватимуть громадського порядку і санітарних норм. А рішення міської ради від 24 листопада минулого року про заборону встановлювати на вулицях намети для проживання обидві сторони обійшли вельми витончено: організатори акції протесту запевнили керівника міста, що не живуть у наметах, а лише перебувають там по черзі.
Нині містечко налічує півсотні наметів. Учасниками акції стали не лише місцеві прихильники Віктора Януковича, а й представники із інших областей. У п’ятницю до протесту, організованого ПСПУ, приєдналася Партія регіонів, яка подала заявку на проведення мітингів на захист конституційних прав громадян до 20 січня включно. Учасники мітингів вимагають визнати незаконним переголосування 26 грудня, провести позачергові сесії обласної та міської рад, де прийняти відповідні звернення на адресу Верховного Суду та Конституційного Суду. На площі триває збір підписів за проведення референдуму за федеративний устрій України.
У неділю кількасот учасників акції протесту перекрили рух транспорту на центральній вулиці Артема навпроти будівлі, де розташована телерадіокомпанія «Україна», вимагаючи прямої трансляції мітингів із площі Леніна.
У Севастополі близько тисячі мітингуючих зібралися на площі Нахімова, щоб висловити невдоволення роботою Центрвиборчкому і Верховного Суду України, та вимагали від депутатів Севастопольської міськради ухвалити рішення про нелегітимність голосування 26 грудня. Серед інших вимог — надання статусу державної російській мові.
У Херсоні також близько тисячі людей вимагали визнати вибори недійсними, «оскільки були ущемлені права мільйонів людей-інвалідів». А прихильники прогресивних соціалістів емоційно зреагували на півтора десятка авто з оранжевими стрічками, один з учасників жбурнув у лобове скло камінь. Якби не професійні дії правоохоронців, сутички, схоже, було не уникнути, повідомляють наші власні кореспонденти.