Телеграфісти й сепаратисти також під «судовою перспективою»

Небувалою активністю відзначається в новому році Генпрокуратура, очолювана «старим-новим» Святославом Піскуном. Такий висновок випливає з прес-конференції заступника начальника управління ГПУ із захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави Олександра Онищенка. Ця активність спричинена, у свою чергу, небувалим для України виборчим процесом.
Як з’ясувалось, Генпрокуратура порушила 112 справ за фактами «фальсифікацій, понятій і брехні» під час виборів-2004. Зокрема, під прицілом закону опинилися посадові особи Державного комітету зв’язку й інформатизації. За словами пана Онищенка, справу було порушено за результатами перевірки фактів направлення до ЦВК 600 звернень начебто обурених ущемленням виборчих прав громадян... на бланках урядових телеграм. Встановлено, що абсолютна більшість телеграм не має жодного стосунку до підписантів, а статус урядових їм присвоювали «чуйні» посадовці з Держкомзв’язку. Хто саме, нам повідомлять пізніше, оскільки перевірка ще триває.
Однак уже сьогодні ГПУ стверджує з усією відповідальністю, що сім смертей, які сталися в день виборів Президента, «визнано природними».
Крім «благодійників» з Деркомзв’язку, серйозні неприємності очікують і на «меценатів» з Міноборони — Генпрокуратура передала до суду кримінальну справу за фактом незаконного використання військового майна. Як пам’ятаємо, привезеними на підтримку Віктора Януковича «легіонерами» опікувалися «на державному рівні»: армійськими пайками і військовим спорядженням.
Ще один «великий обсяг слідчих дій» проводиться у рамках кримінальної справи, порушеної ГПУ за фактом зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України. Як запевнив начальник прес-служби відомства В’ячеслав Астапов, ця справа «має судову перспективу».