Український народ зробив свій вибір, обравши Президентом України Віктора Андрійовича Ющенка.
Реалізація задекларованої ним стратегії радикальних політичних та соціально-економічних змін потребуватиме насамперед чіткої взаємодії законодавчої та виконавчої гілок влади. Саме тому Президенту України необхідна підтримка стабільної більшості депутатів Верховної Ради України.
Український народ обрав новий шлях розвитку країни. Це шлях побудови прозорої, демократичної та ефективної влади, яка підконтрольна суспільству. Виходячи з цього, ми не вважаємо за можливе створення парламентської більшості шляхом роздачі квот фракціям на посади в уряді, центральних органах виконавчої влади та місцевих адміністраціях. Таке квотування в нинішніх умовах — це повернення до корупції.
Парламентська фракція та партія «Єдина Україна» відстоюватимуть професійний принцип формування виконавчої влади. Політичні сили можуть пропонувати свої кандидатури на відповідні посади. Рішення щодо призначення посадовців повинен приймати Президент України згідно з наданими йому Конституцією повноважень та керуючись передусім професійними і моральними якостями кандидатів, їх громадською позицією.
На нашу думку, державні посади не мають права обіймати особи, заплямовані корупційними та антиконституційними діяннями, або ті, хто працює на інтереси бізнес-корпорацій. Необхідно відділити політику від бізнесу і рішуче розірвати зв’язок влади та капіталу.
Ми також наполягаємо на тому, що жодна парламентська фракція не може і не повинна претендувати на роль «золотої акції» в складі більшості та використовувати таке положення задля задоволення вузьких економічних або політичних інтересів. Вважатимемо будь-які спроби такого тиску політичним шантажем, неприпустимим для цивілізованої парламентської демократії.
Тільки чесні люди у владі здатні вже в цьому році забезпечити громадянам України добробут та справедливий соціальний захист.


Богдан ГУБСЬКИЙ, керівник фракції партії «Єдина Україна», народний депутат України.